Viktigast borde väl vara att välja var man vill ha sin vardag, inte sin semester.

När Mathias kropp en dag sa stopp började vår livskompass ritas om. Vi skalade bort alla låtsas-måsten och började då inse vad som egentligen var viktigt. Därför, för nästan exakt 5 år sedan, valde vi att lämna jobb, bostadsrätt och storstad för ett helt annat liv i fjällen. 

Fjelltopp grundades 2018 av oss, Emeli och Mathias. Men innan Fjelltopp föddes bodde vi i en liten lägenhet i Stockholm, Emeli jobbade på marknadsavdelning på ett av Sveriges största outdoorföretag och Mathias som chefsdesigner på en byrå. Där vi, som så många andra, levde ett annorlunda liv långt ifrån vad vi egentligen drömde om. Ett liv fullt av stress och onödiga måsten, där vardagen rusade förbi och vi med den. I en värld där karriär och kvadratmeterpris är främsta mått för lycka och framgång. 

 

Men allt fick ett abrupt slut den dag då Mathias kropp sa stopp, och all den där stressen tog tyvärr ut sin rätt till slut. Så typiskt det där, att det behövs något sådant för att man ska inse vad som egentligen är viktigt. Så där och då förstod vi att en förändring behövde göras.

Önskan om något annat, om ett nytt liv började växa fram. Där naturen och välbefinnandet skulle få ta en allt större plats. Men vad vi inte visste då var hur långt denna önskan om förändring skulle ta oss. Närmare bestämt till en stuga i en liten by med runt 70 bofasta invånare i de svenska fjällen. 

Tänndalen är en plats som alltid har betytt mycket för oss. Det är här vi får ny energi, finner inspiration och bara njuter av stillheten och det lugna livet. Vi körde så ofta vi kunde de 600 kilometerna, även om det innebar att vi bara fick tillbringa en dag på fjället. Vi har gjort den här resan otaliga gånger.

De många timmarna i bilen kan ibland kännas evigt långa på snöfyllda vägar i becksvart mörker. Men så fort man öppnar bildörren och den speciella luften och tystnaden möter dig, då är allt värt det.

Vi började allt oftare besöka det lilla timmerhuset på Hamrafjället i Tänndalen, som är Emelis gamla familjestuga, allt oftare. Byggd av hennes farfar som efter att ha varit stationerad i området under andra världskriget blev förälskad i platsen och precis som vi bestämde sig för att flytta hit och bygga ett nytt liv.

Med Fjelltopp vill vi hylla allt som naturen och fjällen har gett oss, och fortsätta att sprida kärleken till vår vackra fjällvärld.
Det är en magisk plats och en aldrig sinande källa till inspiration för oss.

I de motiv vi ritar och de foton vi tar vill vi så mycket som möjligt försöka fånga den speciella känsla som den plats vi bor på ger oss. Där ljuset, färgerna och ljudet ständigt förändras i takt med att årstiderna skiftar. Vi hoppas att Fjelltopp kan fortsätta att sprida kärleken till vår fantastiska fjällvärld under en lång tid framöver.

♥//Emeli & Mathias