Välkommen till vår fjällvärld!

På Hamras fjällsluttningar i den Härjedalska lilla byn Tänndalen skapades vår design. Vi inspireras av den ständiga förändringen i fjällvärlden, där det skiftande ljuset och årstiderna kan skapa både lugna och dramatiska landskap. Fjelltopp är vår hyllning till den fjällvärld vi älskar och omger oss av. Och med vår design vill vi förmedla den känsla av lugn och frihet som bara fjället kan ge.

Vår berättelse

Fjelltopp är grundat av oss, Emeli och Mathias, där idén till Fjelltopp växte fram under många år med otaliga resor till den svenska och norska fjällvärlden. Den stora kärleken till fjällen byggde en stark vilja att skapa kontemporär design som hyllar fjällvärlden med motiv vi själva skulle vilja pryda våra väggar, något vi upplevde saknades.

Våren 2018 lämnade vi storstaden Stockholm och flyttade till en liten by i de svenska fjällen som heter Tänndalen – och Fjelltopp gick från dröm till verklighet.

Hantverk & Kvalitet

All vår design skapas av oss i vår lilla studio i Tänndalen i västra Härjedalen, på gränsen till Norge. Vi lägger stor vikt vid hantverket och varje enskild detalj, från första skissen till den färdiga produkten.

Vi hämtar all inspiration från vår omgivning och andra fjällvärldar som vi besöker. Från säsongens färgskiftningar till strukturer och öppna ytor. Vi inspireras av fjällets föränderlighet och de färger och landskap ser. Fjelltopp är vår tolkning av den fjällvärld vi älskar och omger oss med.